Basisrecept voor muffins

    Basisrecept voor muffins

    7keer bewaard
    30min


    119 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept komt uit mijn huishoudboek uit de jaren 70. Ik ben het blijven gebruiken en als je de muffins iets speciaals wilt geven, voeg dan stukjes chocolade, gedroogd fruit of noten toe.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei
    • 120 ml melk
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 200 gr bloem
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffin bakblik in of gebruik papieren bakjes.
    2. Klop het ei met een vork los, voeg dan melk en olie toe en roer door elkaar. Zeef de bloem in een grote kom en voeg suiker, bakpoeder en zout toe. Roer het eimengsel erdoor en meng tot de bloem net is opgenomen. Het beslag hoort klonterig te zijn en je wilt niet te lang roeren.
    3. Vul de muffinbakjes tot 2/3 vol met beslag. Bak ze 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.

    Variaties:

    Voeg stukjes aardbei toe aan de ene helft van het beslag en stukjes pure chocolade aan de andere helft. Of voeg een in stukjes gesneden banaan toe met een handvol in stukjes gehakte pure chocolade. Stukjes appel en kaneel is ook een smakelijke variant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren