Vrolijke regenboog cupcakes

    Vrolijke regenboog cupcakes

    7keer bewaard
    1uur


    27 personen hebben dit gemaakt

    Maak deze regenboog cupcakes voor een psychedelische en heerlijke traktatie! Kinderen vinden ze er geweldig uitzien en volwassenen zullen genieten van de smeuïge textuur en heerlijke smaak. Perfect voor verjaardagsfeestjes en een topping van vanille boterroom doet het ook niet slecht! Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 -24 regenboog cupcakes

    • 350 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 3/4 theelepel zout
    • 4 eiwitten
    • 300 gr suiker
    • 170 gr zachte boter
    • 350 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • voedingskleurstof in regenboogkleuren (rood, oranje, geel, blauw, groen en paars)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bekleed een cupcake bakvorm met papieren vormpjes.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout drie keer. Zet opzij.
    3. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk 100 gr van de suiker toe, en blijf kloppen tot zachte pieken vormen.
    4. Klop de boter tot een romige massa. Voeg geleidelijk de resterende suiker en klop tot het luchtig is. Voeg de gezeefde ingrediënten afwisselend met melk toe, doe idit steeds een kleine hoeveelheid per keer en klop na elke toevoeging steeds tot het is opgenomen. Meng de vanille erdoor. Voeg het eiwit toe, en meng goed.
    5. Zet zes kommen klaar. Voeg een beetje kleurstof aan de kommen toe (één kleur per kom). Verdeel het cakebeslag gelijkmatig tussen de kommen en roer door elk mengsel totdat de kleurstof gelijkmatig is verdeeld over het cakebeslag.
    6. Schep één eetlepel van het eerste gekleurde beslag op de bodem van de papieren vormpjes in de bakvorm. Verspreid het beslag voorzichtig naar de rand van de vorm om een gelijkmatige laag te creëren. Herhaal dit met de rest van de gekleurde mengsels.
    7. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker in het midden van een cupcake er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen in de bakvorm, en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.
    8. Versier naar keuze met boterroom glazuur, of geniet er gewoon van zoals ze zijn!

    Tips:

    Het zeven zorgt voor een luchtigere structuur, dus deze stap niet overslaan! Kleurstofpasta werkt het beste in dit recept, maar je kunt ook vloeistof of gel gebruiken.

    Video

    Regenboog cupcakes
    Regenboog cupcakes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren