Vegetarische erwtenpâté

    Vegetarische erwtenpâté

    5keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijk vegetarische pâté smaakt lekker op toast. Serveer op crostini voor een kleurrijk feestelijk hapje.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei
    • 3 eetl olijfolie
    • 1 grote ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 20 dunne volkoren crackers
    • 50g walnoten
    • 2 (200g) blikken petit pois, uitgelekt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Plaats het ei in een pannetje en zet onder koud water. Breng het water aan de kook en neem onmiddelijk van het vuur. Dek af en laat het ei zo'n 10 tot 12 minuten in het hete water staan. Haal het ei uit het water, laat het afkoelen, pel het en hak het fijn.
    2. Verhit de olie in een bakpan op laag vuur en voeg de gehakte ui toe. Fruit, onder af en toe roeren, tot de ui bruin en gaar is. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer het 1 tot 2 minuten. Schep het uit de pan en zet opzij om af te leten koelen.
    3. Hak de crackers en de walnoten in een keukenmachine fijn. Meng het erwten en uimengsel erbij. Voeg het ei toe en pureer tot een gladde pasta (voeg indien nodig wat water of olie toe om de gewenste samenhang te bereiken). Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren