Groene pasta pesto met spinazie en courgette (ook voor de kids!)

    Groene pasta pesto met spinazie en courgette (ook voor de kids!)

    3keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Topper in onze familie (met peuters)! Mijn geheime wapen van een smakelijke peutermaaltijd is 'hide and seek': de groente die zichtbaar op het bord ligt, is ook verstopt in de saus. Zo krijgen ze toch de vitamines binnen en is het geen strijd. Recept is voor 2 volwassenen en 2 peuters.

    debster_78 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 volwassenen en 2 peuters

    • 1 bouillonblokje
    • Voor de pesto
    • 1 bos basilicum (pot of 2 plastic doosjes)
    • 100 gr pijnboompitten, apart te verwerken
    • 1 teentje knoflook
    • +/- 30 ml extra vierge olijfolie
    • Voor de pasta
    • 125 gram kipfilet in kleine stukjes of vegetarische stukjes
    • 2 courgettes (kleine)
    • 1 ui
    • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
    • 300 gram volkoren pasta
    • 500 gram verse spinazie (of 150 gr gehakte spinazie uit diepvries)
    • 2 eetlepels room, crème fraîche of sojaroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook water met een bouillonblokje in een pan voor de pasta (is de enige zouttoevoeging).
    2. Doe de basilicum, knoflook en 50 gram pijnboompitten in de keukenmachine, vijzel of blender. Hak alles fijn en voeg de olijfolie scheut na scheut toe totdat er een sausje ontstaat. Zet hierna apart. Als je weinig tijd hebt, kun je ook een potje groene pesto nemen natuurlijk.
    3. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Heb je weinig tijd, dan gebruik je kippoulet.
    4. Was de courgette en pel de ui. Snijd deze in kleine schijfjes of stukken. Bewaar 1 gesneden courgette en zet apart.
    5. Pak de andere courgettestukjes met de ui en maal deze ook zeer fijn in de keukenmachine of blender.
    6. Kook de pasta gaar conform de gebruiksaanwijzing.
    7. Was de verse spinazie en maak deze zeer fijn in de keukenmachine. Blancheer de spinazie kort zodat deze slinkt of wok de spinazie kort. Knijp het vocht eruit en zet hierna apart. Heb je weinig tijd, dan neem je de spinazie uit de diepvries (fijn).
    8. Bak de kipfilet (of vegastukjes) en voeg halverwege de courgettestukjes toe. Bak alles bruin.
    9. Voeg de gemalen groenten toe (courgette en ui) en warm alles door. Hierna kun je ook spinazie toevoegen en de pesto. Deze saus hoeft niet te koken!
    10. Rooster in een aparte pan de resterende 50 gr pijnboompitten.
    11. Schenk de pasta af en bewaar wat kookvocht om eventueel de saus wat dunner te maken.
    12. Roer de gare pasta door de saus. Voeg de room toe en eventueel wat kookvocht om de saus dunner te maken.
    13. Opscheppen en garneren met de pijnboompitten en wat geraspte Parmezaanse kaas. En of de kids dit lekker vinden!

    Tip

    *Zoals je ziet, is dit recept zoutloos omdat de kids hiervan eten. Kruid de pasta voor de volwassenen (met zout en peper) dan ook nog even op het bord voor het garneren. *Heerlijk met een salade van komkommer, mais en cherrytomaten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren