Chocoladetaart met hazelnoten

    Chocoladetaart met hazelnoten

    3keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gemalen hazelnoten en chocolade vormen de perfecte combinatie voor deze heerlijke en eenvoudige taart. Je kan andere gemalen noten gebruiken in plaats van de hazelnoten, en je kunt ook ontpitte kersen toevoegen. Dat zou ook een smakelijke toevoeging zijn. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • 200 gr boter
    • 180 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 snufje zout
    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • 100 gr pure (smelt)chocolade, geraspt
    • 1 theelepel kaneel
    • poedersuiker, om mee te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4 en vet een vierkante taartvorm van 23 cm in.
    2. Klop de boter tot een romige massa. Klop de basterdsuiker erdoor, voeg dan de eieren één voor één toe en klop tussen elke toevoeging. Meng het zout erdoor.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de gemalen hazelnoten, geraspte chocolade en kaneel toe en schep voorzichtig samen tot net gecombineerd. Het mengsel hoort vrij dik te zijn. Schep het taartbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
    4. Bak de taart gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een in het midden van de taart gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen in het blik en keer dan om op een bord. Bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker.

    Video

    Chocoladetaart met hazelnoten
    Chocoladetaart met hazelnoten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren