Bruschetta van aubergine

    Bruschetta van aubergine

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een leuk recept met aubergine wat zowel als bijgerecht als hoofdgerecht kan. Voor twee tot vier personen. Ik gebruik de helft van de ingrediënten als ik voor mijzelf kook, en eet er verder dan niks bij.

    Emmois Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 -4 personen

    • 2 aubergines
    • 2 tomaten
    • 200 gr feta
    • olijfolie
    • zout en zwarte peper
    • verse kruiden, zoals munt of basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de aubergine in plakken. Plaats in vergiet, bestrooi met zout en laat uitlekken. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
    2. Snijd de tomaatjes en feta in ongeveer gelijke blokjes. Dit wordt de topping. Natuurlijk ben je vrij om andere ingrediënten toe te voegen. Ik had nog wat zongedroogde tomaatjes over, maar olijven werken bijvoorbeeld ook erg goed.
    3. Meng de tomaten en feta in een kommetje met olijfolie en verse kruiden. Ik had munt, om het een frisse smaak te geven, maar basilicum kan ook erg goed. Eigenlijk passen alle smaken van rondom de Middellandse Zee wel in dit recept. Natuurlijk ook zwarte peper. Het is niet nodig om nog extra zout toe te voegen, aangezien de aubergines al gezouten zijn.
    4. Verdeel het mengsel over de aubergineschijven. Als je vlees mist, kan je een plakje rauwe ham bovenop leggen. Deze wordt lekker knapperig in de oven.
    5. Plaats de schijven in de oven op 180°C. Bak ongeveer een kwartier tot twintig minuten.
    6. Serveer gewoon zo, of als bijgerecht. Neem een stevig stukje vlees of vis, zoals ossenhaas of makreel. Of maak de aubergines het hoofdgerecht, door er quinoa of couscous bij te eten. Lekker als je een dagje geen vlees wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren