Aardappelsalade met gerookte eend

    Aardappelsalade met gerookte eend

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Aardappelsalade met gerookte eend, eendenlever, appelbolletjes en spekjesdressing. Serveer deze salade op kamertemperatuur.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ciderazijn, naar smaak
    • druivenpitolie, naar smaak
    • limoenolie, naar smaak
    • grove mosterd, naar smaak
    • 150 gram ontbijtspek, in fijne reepjes en uitgebakken
    • peper
    • 4 aardappelen, vastkokend
    • 2 sjalotten, gesnipperd en gefruit
    • half bosje bieslook, gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, geblancheerd in dunne reepjes
    • 1 gerookte eendenborst
    • eendenleverkrullen (optioneel)
    • appelbolletjes van 2 stevige appels, met schil
    • boter
    • eventueel een paar plukken frisee

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de dressing van azijn, olie en mosterd, uitgebakken spekjes en peper.
    2. Kook of stoom de aardappelen gaar, snij ze in plakken en doe er direct de dressing over. Meng dit geheel met de geblancheerde bleekselderij, de gefruite sjalot en de gehakte bieslook.
    3. Snij de gerookte eendenborst in dunne plakjes. Bak de appelbolletjes kort in boter. Maak het bord mooi op met alle ingrediënten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren