Komkommersoepje met Hollandse garnalen op meiknol en zeekraal

    Komkommersoepje met Hollandse garnalen op meiknol en zeekraal

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Serveer dit warme komkommersoepje met Hollandse garnalen als voorgerechtje voor een heerlijk begin van een diner.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 sjalot, heel fijn gesnipperd
    • 1 theelepel kerrie
    • 1,5 dl witte wijn
    • ½ liter visbouillon
    • 1 komkommer
    • ½ bosje waterkers, blaadjes
    • 250 gram Hollandse garnalen
    • 4 kleine meiknollen, gestoomd en in plakjes
    • 50 gram zeekraal, geblancheerd
    • Voor de dressing
    • olijfolie, naar smaak
    • scheutje sherry-azijn
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Sjalotsnippers smoren in boter, kerrie even mee fruiten, afblussen met witte wijn en deze laten inkoken tot de helft. Bouillon toevoegen en half uur laten trekken.
    2. Stoom of kook de meiknolletjes in ongeveer 20 minuten beetgaar en blancheer de zeekraal. Goed koud afspoelen en in dunne plakjes snijden.
    3. Ondertussen de komkommer ongeschild halveren en de pitten verwijderen. De helften in stukken snijden en met waterkersblaadjes pureren. Dit geheel apart zetten.
    4. Maak een snelle en makkelijke dressing van wat olijfolie met een scheutje sherry-azijn en zout en peper. Zet apart.
    5. Verwarm diepe borden voor in de oven (op 80°C).
    6. De garnalenstaarten heel kort bakken in olie. De bouillon opnieuw aan de kook brengen, komkommermengsel toevoegen, eventueel zeven.
    7. Bord opmaken:

    8. Je wilt zo snel mogelijk opdienen. Zet de voorverwarmde borden klaar en leg dakpansgewijs de plakjes meiknol in de voorverwarmd borden, met daarop de garnalen en de zeekraal. Druip de dressing er lichtjes over. De soep verwarm je goed zonder nog te koken en schenk je erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren