Tournedos met morieljes en puree

    Tournedos met morieljes en puree

    1keer bewaard
    2uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tournedos met morieljes en morieljesaus, geserveerd met puree van roseval aardappelen gemixt met geroerbakte romasla.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 250 gram gerookt spek, in dobbelstenen
    • olie en boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 1 prei, in stukken
    • schijf knolselderij, in dobbelstenen
    • ½ winterwortel, in stukken
    • paar takken tijm
    • 2 laurierbladeren
    • 8 jeneverbessen, gekneusd
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • 2,5 dl rode wijn
    • 3 dl morieljevocht
    • 2,5 dl kalfsfond
    • beetje maïzena
    • Overige ingrediënten
    • 4 grote rosevalaardappelen
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • scheut olijfolie
    • peper en zout
    • 1 krop romasla, bladeren geplukt
    • 4 tournedos van 130 gram
    • 4 grote morieljes, doormidden gesneden
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verhit olijfolie in een zware pan en zet het sprek aan. Voeg vervolgens de rest van de groenten voor de saus (behalve de knoflook) en de kruiden toe en zet eveneens aan. Voeg dan de knoflook toe en de rode wijn. Kook deze enigszins in en voeg de morieljejus en de fond toe. Laat 2 uur op laag vuur trekken en zeef de saus dan. Bind met wat maïzena.
    2. Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Maak fijn met de pureeknijper en voeg crème fraîche en olijfolie, peper en zout toe zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak de sla kort totdat deze smelt en voeg deze aan de puree toe.
    3. Bak de tournedos 2 minuten aan iedere zijde en laat 20 minuten rusten in een oven van 90°C. Smelt ondertussen wat boter in een pan en warm de morieljes hierin door zonder dat ze bakken. Serveer met vlees, puree en saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren