Couscoussalade met gehaktballetjes

    Couscoussalade met gehaktballetjes

    12keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke salade van couscous, komkommer, peterselie en lente-ui, geserveerd met gekruide gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker gerecht voor de zomer!

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr rundergehakt
    • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 ei
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1,5 theelepel gemalen koriander
    • peper en zout naar smaak
    • 50 gr paneermeel
    • 400 gr (1 blik) tomatenblokjes
    • 200 gr couscous
    • 1 kleine komkommer, in blokjes
    • 4 lente-uitjes, in ringetjes
    • een handvol verse peterselie, fijngehakt
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, het ei, gemalen komijn en koriander, peper en zout naar smaak en de helft van het paneermeel. Vorm hier kleine balletjes van en rol ze door het overgebleven paneermeel.
    2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de overgebleven knoflook even aan. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken, zodat het vocht wat verdampt. Pureer het dan met een staafmixer.
    3. Braad de gehaktballetjes rondom aan in een scheut olijfolie. Voeg dan de gepureerde tomatensaus toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen, tot het gehakt gaar is.
    4. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de komkommer, lente-ui en peterselie erdoor en breng op smaak met een scheutje olijfolie en eventueel wat gemalen komijn.
    5. Serveer de couscoussalade lauwwarm of koud, met de warme gehaktballetjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Dit was een erg lekker recept! Weer eens wat anders. Je kunt het ook goed van tevoren maken. Je zou de gehaktballetjes ook koud kunnen eten, maar ik vond het warm het lekkerst. Zeker voor herhaling vatbaar! - 27 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren