Chocoladetaart met mascarpone

    Chocoladetaart met mascarpone

    3keer bewaard
    4uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een zachte en romige chocoladetaart die niet verkeerd smaakt met een flinke toef slagroom erop.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • 2 rollen Oreo koekjes
    • 180 gr roomboter
    • 300 gr pure chocolade, tenminste 70% cacao, fijngehakt
    • 2 eieren
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 250 gr mascarpone
    • 1 blikje gecondenseerde melk
    • 100 ml honing
    • poedersuiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 3uur30min afkoelen  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C. Vet een ronde springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
    2. Verkruimel de koekjes in de kom van een keukenmachine. Smelt 80 gr boter in een steelpannetje op het fornuis. Meng de boter door de koekjes. Bedek de bodem met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Smelt de overgebleven boter in het steelpannetje, zet het vuur uit en voeg 100 gr in stukjes gesneden pure chocolade toe. Laat een paar minuten staan en meng het daarna.
    4. Klop de eieren met de suiker in ongeveer 5 minuten tot een egaal, dik en romig mengsel. Dan het chocolademengsel erdoor roeren.
    5. Prak de 150 gr mascarpone los en meng daarna door het mengsel. Schenk het taartbeslag in de springvorm over de koekjesbodem. Bak ong. 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling net is gestold.
    6. Laat de taart 30 minuten in de vorm afkoelen en daarna nog 1 uur zonder springvormrand afkoelen op een rooster.
    7. Verwarm, als de taart is afgekoeld, 200 gr in stukjes gehakte chocolade (ik heb dit au bain-marie gedaan) en roer de honing en gecondenseerde melk erdoor. Roer tot een egaal mengsel en laat vervolgens minimaal 10 minuten afkoelen.
    8. Smeer dit chocoladeglazuur uit over de gehele taart en laat 2 uur koelen in de koelkast. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    me
    van
    0

    Erg machtig, maar heel lekker als je van chocoladetaart houdt - 18 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren