Pad Thai met kip

    Pad Thai met kip

    11keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Maak dit authentiek Thaise noedelgerecht thuis klaar met dit recept voor Pad Thai met kip. De saus maak je helemaal zelf, waarvoor je Thaise favoriete ingrediënten gebruikt zoals vissaus, tamarinde pasta en garnalenpasta. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 285 gr rijstnoedels
    • 120 ml vissaus
    • 80 ml sojasaus
    • 5 eetlepels tamarinde pasta
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 350 gr kip, in dunne plakjes
    • 180 gr tofu, gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel garnalenpasta
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels fijngehakte lente-ui
    • 100 gr geroosterde pinda's
    • 150 gr taugé
    • 1 limoen, in partjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min weken  ›  Klaar in:45min 

    1. Week de rijstnoedels in water gedurende 15 minuten.
    2. Meng de vissaus, sojasaus, tamarinde pasta en bruine basterdsuiker. Klop goed en zet opzij.
    3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kip en tofu toe. Roer en bak tot de kip niet meer roze van binnen is, ongeveer 5 minuten.
    4. Voeg de knoflook en garnalenpasta toe aan de wok en roer goed. Bak 2 minuten, voeg dan het vissaus-mengsel en de uitgelekte noedels toe. Roer door elkaar en bak tot de noedels gaar zijn, 3-5 minuten.
    5. Duw de noedels naar één kant van de wok. Breek de eieren open aan de andere kant van de wok en hussel ze. Roerbak tot de eieren stevig zijn, en schep ze daarna door de noedels.
    6. Serveer het gerecht meteen, gegarneerd met pinda's, taugé en partjes limoen.

    Video

    Pad Thai met kip
    Pad Thai met kip

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren