Laagjestaart

    Laagjestaart

    2keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een taart bestaande uit drie lagen cake, die je zelf kunt afmaken met laagjes glazuur. Eenvoudig genoeg om te maken voor last-minute feestjes, maar bijzonder en veelzijdig genoeg om te gebruiken als bruiloftstaart! Bekijk ook de video van het recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart (20 cm doorsnee)

    • 350 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 3/4 theelepel zout
    • 4 eiwitten
    • 300 gr suiker
    • 170 gr boter (ongezouten)
    • 350 ml melk
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee in en bedek de bodems met bakpapier.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout drie keer samen. Zet apart.
    3. Klop in een andere kom de eiwitten schuimig. Voeg geleidelijk 100 gram suiker toe en blijf mixen tot je zachte pieken in het eiwit krijgt.
    4. Klop de boter glad. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe en blijf mixen tot je een licht mengsel hebt. Voeg de gezeefde ingrediënten, afwisselend met de melk, beetje bij beetje toe en blijf mixen na elke toevoeging. Meng het vanille extract erdoor. Voeg de eiwitten toe en schep deze voorzichtig door het beslag, tot je geen strepen eiwit meer ziet. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen.
    5. Bak de cakes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen in de vorm, stort ze dan en laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.
    6. Decoreer de lagen cake op je eigen manier met glazuur, fondant, fruit, slagroom, etc.

    Video

    Laagjestaart
    Laagjestaart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren