Salade met krielaardappelen, tomaat en sperziebonen

    Salade met krielaardappelen, tomaat en sperziebonen

    4keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Salade met krielaardappelen, tomaat en sperziebonen met een frisse dressing van olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en dragon. Deze salade wordt lauw-warm of koud gegeten. Mijn favoriet!

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr krielaardappelen, in de schil
    • 250 gr sperziebonen
    • 1 bakje kersentomaten, gehalveerd
    • 1 sjalot, heel fijn gesneden
    • 40 ml olijfolie, of naar smaak
    • 3 eetlepels witte wijnazijn
    • 2 theelepels grove mosterd
    • 1 theelepel gedroogde dragon (vers kan ook)
    • scheutje honing (optioneel)
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de krielaardappelen in de schil in ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Ze zijn klaar als je ze met een vork kunt inprikken. Giet af en zet opzij. Als ze eenmaal zijn afgekoeld snij je ze in plakjes of doormidden.
    2. Kook ondertussen ook de sperziebonen beetgaar, ong. 3 -5 minuten. Ze horen nog wat knapperig te zijn. Giet af en spoel ze af onder koud water. Zet opzij.
    3. Snij de tomaatjes doormidden en snij de sjalot heel fijn. Voeg de tomaatjes, stukjes aardappel en boontjes toe aan een serveerkom.
    4. Maak de dressing door de olijfolie, wijnazijn, mosterd, dragon, eventueel een scheutje honing en zout en peper te mengen. Voeg de stukjes sjalot toe en laat 10 minuten staan.
    5. Schep vervolgens de dressing door de salade en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren