Schildpad taart

    Schildpad taart

    1keer bewaard
    6uur38min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een taart gemaakt van zelfgemaakte zachte koekjes en een crème fraîche vulling met cacaosmaak. Je hoeft het niet te versieren als een schildpad, de taart zal hoe dan ook heerlijk smaken! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de koekjes
    • 5 eieren, gesplitst
    • 200 gr suiker
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor de roomvulling
    • 700 gr crème fraîche of zure room, gekoeld
    • 200 gr suiker
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 5 eetlepels fijngehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur38min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en vet het papier daarna goed in met boter.
    2. Klop de eiwitten stijf.
    3. Klop in een andere kom de eidooiers samen met 200 gr suiker. Voeg de suiker hierbij geleidelijk toe en blijf kloppen tot het mengsel dik en lichtgeel wordt. Schep 1/4 van de eiwitten voorzichtig door het eidoorermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en roer goed door het mengsel.
    4. Voeg de rest van de eiwitten toe aan het mengsel en schep deze er voorzichtig met een spatel in een cirkelvormige beweging doorheen. Zo zorg je ervoor dat de lucht niet uit de eiwitten verdwijnt.
    5. Schep ronde cirkels beslag op de bakplaat met behulp van een theelepeltje, en laat daarbij 5 cm ruimte tussen elk koekje. (Voeg ook twee koekjes in de vorm van lange vingers toe, om later de voor- en achterpoten mee te maken. Je krijgt 4 poten door de koekjes door de helft te breken). Bak 7-8 minuten in de oven, of tot de randen er goudbruin uitzien. Laat afkoelen.
    6. Voor de vulling, klop gekoelde crème fraîche met de suiker in ong 5 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg cacaopoeder toe meng het erdoor. Zet de kom met roomvulling in de koelkast totdat je klaar bent om de taart te vormen.
    7. Begin met het vormen van de taart door ronde of ovale lagen van de afgekoelde koekjes te maken. Smeer een ruime hoeveelheid vulling bovenop elke laag. Ga zo door tot je een heuvel hebt gemaakt die op een schildpad lijkt. Houd 2 tot 3 koekjes apart voor de kop.
    8. Breek de twee langwerpige koekjes door de helft. Plaats aan de voorkant en achterkant van de heuvel om zo de poten te maken. Maak een kop door 2 of 3 koekjes bovenop elkaar te stapelen. Versier de kop rondom met de cacao roomvulling. Verdeel vervolgens de rest van de roomvulling over de taart en bestrooi de cake met de fijngehakte walnoten. Maak de ogen en neusgaten uit stukjes walnoot.
    9. Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast of zelfs een hele nacht voor je de taart opdient.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Video

    Schildpad taart
    Schildpad taart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren