Warme vijgensalade met geitenkaas

    Warme vijgensalade met geitenkaas

    3keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Vijgen worden met honing en geitenkaas in de oven geroosterd en daarna geserveerd op een bedje van sla met een lichte balsamico-dressing. Dit is genieten.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 8 vijgen, in vieren gesneden
    • 1/2 zacht geitenkaasje
    • 2 eetlepels olijfolie, of meer naar wens
    • 1 eetlepel honing
    • 50 gr gemengde sla
    • zout en peper, naar smaak
    • Dressing
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel balsamico-azijn
    • 1 theelepel honing
    • peper en zout, naar smaak
    • snufje Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C.
    2. Zet een kleine ovenschotel klaar en bedek de bodem met 1 eetlepel olijfolie. Leg de in vieren gesneden vijgen erop, verkruimel de geitenkaas en besprenkel het geheel vervolgens met de overgebleven olijfolie en de honing.
    3. Schuif de ovenschotel in de oven en bak ongeveer in 10 minuten in een hete oven goudbruin.
    4. Maak ondertussen de dressing door de olie, azijn, honing en kruiden te mengen. Schep de dressing door de gemengde sla.
    5. Maak 2 borden op met de sla. Haal de vijgen uit de oven en schep de gebakken vijgen en geitenkaas bovenop de sla. Garneer eventueel nog met een beetje verse peper. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren