Poffertjes (heerlijk)

    Poffertjes (heerlijk)

    1keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik vind ze altijd super lekker. Mijn moeder vindt boekweitmeel juist het lekkerste.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gram boekweitmeel
    • 125 gram zelfrijzend bakmeel
    • 350 ml melk
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • snufje zout
    • boter
    • Voor het serveren
    • poedersuiker
    • klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zeef het boekweitmeel en zelfrijzend bakmeel in een beslagkom, voeg de vanillesuiker en zout toe. Voeg eerst een beetje van de melk toe, roer glad en voeg vervolgens de rest van de melk en het ei toe. Roer totdat er een glad beslag ontstaat. Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek een uurtje rijzen.
    2. Na het rijzen het beslag niet meer doorroeren. Verwarm de poffertjespan en de boter de kuiltjes. Vul de kuiltjes voor ¾ met beslag en bak ze op hoog vuur goudbruin. Draai de poffertjes vervolgens met een vork om en bak de andere kant goudbruin.
    3. Leg de poffertjes op een bord en serveer met poedersuiker en een klontje boter.

    Tip:

    Mocht je geen poffertjespan hebben, gebruik dan een grote bakpan en schep een kleine eetlepel beslag per poffertje in de pan. Zorg ervoor dat je tussen elk poffertje ongeveer 2 cm ruimte houdt zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren