Krabsoep

    Krabsoep

    1keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mooi voorgerecht van krabsoep met een zelfgemaakt gestoomd rolletje vispaté van heilbot, spinazie en verse kruiden. Het visrolletje wordt in plakjes gesneden en in de soep geserveerd, samen met het krabvlees.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de soep
    • 1 kilo krabpoten, vlees verwijderd en apart gehouden
    • 1 venkel, in stukken
    • paar draden saffraan
    • 1 ui, gesnipperd
    • ½ winterwortel in stukken
    • 2 stengels bleekselderij, in stukken
    • 1 prei, in stukken
    • 2 tenen knoflook, gesnipperd
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 laurierblad
    • 4 takken tijm
    • 1 liter visbouillon
    • 2 dl witte wijn
    • cognac
    • Voor de vispaté
    • 200 gram heilbot
    • 100 gram gerookte heilbot
    • scheut noilly prat
    • 2 eiwitten
    • 3 eetlepels crème fraiche
    • paar sprieten bieslook, fijngehakt
    • 10 grote wilde spinaziebladeren
    • peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

      Voor de soep:

    1. Voor de bouillon de krabkarkassen aanzetten in olijfolie en na ongeveer drie minuten de groenten, kruiden en de tomatenpuree toevoegen. Eveneens aanzetten. Het geheel afblussen met cognac en witte wijn, wat inkoken en tot slot de visbouillon toevoegen. Het geheel een uur laten trekken op laag vuur.
    2. Dan de krabkarkassen uit de bouillon halen en in de keukenmachine malen. Terug in de bouillon doen en zeker nog een uur laten trekken. Het geheel zeven en warmhouden.
    3. Voor de vispaté:

    4. De vis samen met de andere ingrediënten (behalve de spinazie!) kort fijnmalen in de keukenmachine. De spinaziebladeren blancheren, drogen en op huishoudfolie overlappend uitleggen. De vis farce* hierover verdelen en strak oprollen. Deze rol circa twintig minuten stomen.
    5. Het krabvlees ongeveer 10 minuten blancheren. De visrol in mooie plakken snijden (door de folie heen en dan verwijderen!!) en samen met het krabvlees en de bouillon serveren. Geef er ciabatta bij.

    *Betekenis farce:

    Farce is een kookterm voor 'vulling', dus het verdelen van de vulling in het midden van de spinaziebladeren, zodat het daarna opgerold kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren