Walnotenravioli met rucola

    Walnotenravioli met rucola

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hoofdgerecht van walnotenravioli met rucola, besprenkeld met een rucoladressing. Een mooi hoofdgerecht voor tijdens de kerstdagen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pasta
    • 2 x 125 gram harde bloem
    • zout
    • 2 eieren
    • bosje kervel
    • inktvisinkt
    • Voor de raviolivulling
    • 150 gram gepelde walnoten
    • 1 ei
    • 1 eidooier
    • paar takken platte peterselie, gehakt
    • 2 eetlepels ricotta
    • 50 gram geitenkaas
    • zout en peper
    • Voor de rucoladressing
    • 200 gram rucola
    • frambozenazijn, naar smaak
    • notenolie, naar smaak
    • 1 eidooier
    • groene mosterd, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • parmezaan, naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

      Voor de groene en zwarte pasta:

    1. Maak groene pasta van kervelblad, 125 gr bloem, 1 ei en zout. Maak ook zwarte pasta met de inkt, 1 ei, 125 gr bloem en zout. Draai er vellen van en steek er rondjes uit van 10 cm doorsnee.
    2. Voor de raviolivulling:

    3. Doe de walnoten, het ei en de dooier, peterselie, ricotta en geitenkaas en peper in de keukenmachine en maak er een wat grovere massa van. Verdeel deze massa over de pastarondjes en vorm er halve maantjes van.
    4. Voor de rucoladressing:

    5. Maak van azijn, olie, eidooier, groene mosterd en 50 gram rucola een gladde dressing met de staafmixer. Eventueel de rucola van tevoren wat fijnhakken.
    6. Kook de ravioli’s in drie minuten gaar en serveer met rucola en rucoladressing en grote parmezaansnippers.

    Harde bloem

    'Harde' bloem bevat meer gluten dan 'zachte' bloem en is bij uitstek zeer geschikt voor het maken van pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren