Ravioli met parelhoenvulling

    Ravioli met parelhoenvulling

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ravioli hoofdgerecht met een vulling van parelhoenfilet, geserveerd met gebakken paddenstoelen, spinazie en een morieljetijmsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pasta
    • 100 gram harde bloem
    • 1 ei
    • zout
    • Voor de vulling
    • 200 gram parelhoenfilet
    • 2 eetlepels broodkruim
    • 1 ei
    • 1 eetlepel madeira
    • 1 dl koksroom
    • Voor de saus
    • 2 dl koksroom
    • 2 dl kipfond
    • 2 dl witte wijn
    • 10 takken tijm
    • morieljevocht uit een pot
    • 300 gram gemengde paddenstoelen
    • 300 gram wilde spinazie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

      Voor de pasta:

    1. Maak het pastadeeg met de hand of in de keukenmachine. Draai er pastavellen van en steek in totaal 8 rondjes uit.
    2. Voor de vulling:

    3. Snij de filet in kleine stukken en pureer deze met alle genoemde ingrediënten behalve de room snel tot een farce (= kookterm voor vulling). Voeg dan al draaiende de room toe. Doe de farce in een spuitzak en leg hem tot gebruik weg in de koelkast.
    4. Voor de saus:

    5. Kook de witte wijn in tot eenderde, voeg de fond toe en kook dit geheel in tot de helft. Doe er de room en de tijmtakken en het morieljevocht bij en kook in tot een dikke saus. Zeef de saus tenslotte.
    6. Ravioli maken:

    7. Bestrijk de pastarondjes met wat losgeklopt ei , spuit er wat vulling op en vouw het rondje dicht tot een halve maan. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in de ravioli zit.
    8. Kook de ravioli in drie minuten gaar. Roerbak de spinazie, bak de paddenstoelen en dien op met de ravioli en saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren