Uiensoep met een hartig ui-appel-kaastaartje

    Uiensoep met een hartig ui-appel-kaastaartje

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Uienbouillon met een brunoise van knolselderij en peterselie, geserveerd met een gebakje van appel, witte ui en pecorino.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de soep
    • olijfolie
    • 1 kilo ui, grof gesneden
    • 1 kleine prei, grof gesneden
    • schijf knolselderij, in stukken
    • ½ winterwortel, in stukken
    • 2 tenen knoflook, grof gesneden
    • 1 laurierblad
    • paar takken tijm
    • 1 dl witte wijn
    • 1 dl rode wijn
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • Voor de brunoise
    • 4 kleine boudin noir (of 200 gram bloedworst) in kleine blokjes
    • 200 gram knolselderij in blokjes en geblancheerd
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • Voor het gebakje
    • 1 witte ui, in ringen
    • boter, om in te bakken
    • 4 vellen bladerdeeg
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 stevige appel, in stukjes maar ongeschild
    • 80 gram geraspte pecorino
    • broodkruim
    • losgeklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan en doe voor de bouillon alle groenten en kruiden erbij en zet ze twintig minuten zacht aan onder af en toe roeren. Blus dan af met witte en rode wijn en voeg vervolgens de kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het dan zeker 1,5 uur heel zacht trekken zonder te koken. Zeef tenslotte de bouillon.
    2. Bak de boudin noir krokant en meng met de knolselderij en peterselie. Bak de witte uienringen in boter tot ze zacht zijn. Maak liefst in een met boter ingevette muffinvorm een gebakje van twee rondjes bladerdeeg (een groot, een wat kleiner) met de uienringen, appelvulling en de pecorino en wat broodkruim. Bestrijk met losgeklopt ei en prik gaatjes in de deksel. Bak het gebak twintig minuten in een oven van 180°C.
    3. Serveer de gezeefde bouillon met daarin de brunoise van groenten en serveer het uiengebakje ernaast.

    Brunoise snijden:

    Brunoise is een kookterm voor het in kleine blokjes fijnsnijden. De groenten worden eerst julienne in strookjes gesneden en daarna een kwartslag gedraaid en in kleine blokjes gesneden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren