Pizza Pomodori

    Pizza Pomodori

    4keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze guilty pleasure pizza heeft een bodem van bladerdeeg, een topping van cherrytomaatjes, kaas & zelfgemaakte pesto van halfgedroogde tomaten. Niet light, maar o zo lekker! Deze machtige pizza kun je zowel warm als koud eten, en vormt een prima hoofdgerecht. Je zou de pizza ook als borrelhapje of als onderdeel van een buffet kunnen serveren. Misschien wil je wel geen gewone pizza meer als je deze hebt geproefd! Je eet je vingers er bij op...

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de pesto
    • 16 halfgedroogde tomaatjes op olie (AH Excellent)
    • 1 klein teentje knoflook, eventueel uit de pot tomaatjes op olie
    • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 8-10 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels pijnboompitten
    • Voor de pizza
    • 1 ronde bladerdeegbodem (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo)
    • 150 gram cherrytomaatjes
    • 100 gram mozzarella, verkruimeld
    • wat verse Parmezaanse kaas
    • wat olie
    • 1 eetlepel oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Haal de bladerdeegbodem een kwartiertje van tevoren uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 220 graden.
    2. Leg de bodem op een bakplaat met bakpapier. Maak een ondiepe snee ongeveer 2 centimeter langs de rand van de bladerdeegbodem. Bestrijk deze rand met wat water of eigeel.
    3. Bestrijk de bodem met ongeveer 2-3 eetlepels pesto. Was en halveer de tomaatjes en beleg de pizza ermee.
    4. Verkruimel de mozzarella en strooi deze over de pizza. Strooi er ook wat geraspte Parmezaanse kaas over. Voeg ook de oregano toe.
    5. Bak de pizza ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. De pizza is klaar als het bladerdeeg mooi gerezen is, en de pizza goudbruin is.

    Tip:

    Kijk ook eens bij m'n recept voor groene pesto wat je allemaal nog meer kan doen met (overgebleven) pesto.

    Vertruffelijk:

    Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens op m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Bekijk dit op mijn blog

    www.vertruffelijk.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren