Mijn favoriete pasta carbonara

    Mijn favoriete pasta carbonara

    3keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is één van m'n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalmsnippers. Hoe je ook varieert, dit lekkere & eenvoudige recept staat binnen een kwartiertje op tafel.

    Vertruffelijk Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr pasta naar keuze (ik gebruik het liefst de vezelrijke spaghetti van Honig)
    • 1 teen knoflook
    • 100 gr vers geraspte Parmezaans kaas + wat extra
    • 250 gr gerookte spekreepjes, liefst van een stuk
    • 2 eieren
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel (zee)zout
    • 1 eetlepel (olijf)olie
    • Optioneel voor een pikante versie
    • 1 vers rood pepertje in ringetjes, zonder zaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook in een waterkoker zoveel water als past in je grootste (soep)pan. Breng de pan met dit water binnen enkele minuten aan de kook. Voeg 1 theelepel zout aan het water toe. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen ga je met de spekreepjes aan de slag.
    2. Doe de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze middelhoog. Voeg de teen knoflook, sjalotjes en spekreepjes toe. Verwijder de knoflook als deze goudbruin is. Deze heeft nu een lekker aroma afgegeven aan de spekjes.
    3. Roer in een kom de eieren met de 100 gram kaas door elkaar. Voeg versgemalen zwarte peper naar wens toe.
    4. Als de spekjes en sjalotjes goudbruin zijn, haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de spekjes en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaas-peper mengsel door de pasta en roer goed door. Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren tezeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is. Serveer met nog wat extra vers geraspte Parmezaan.
    5. En dan, mangiare!

    Tip

    Dit recept is afkomstig van www.vertruffelijk.nl Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!

    Nog wat meer tips:

    - Voor een koolhydraatarme variant vervang je de reguliere pasta door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.
    - Ook lekker met gerookte kipreepjes.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://vertruffelijk.nl/pasta-carbonara/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren