Kalfsoester met morieljes en morieljesaus

    Kalfsoester met morieljes en morieljesaus

    1keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kalfsoester met morieljes en morieljesaus, puree van roseval aardappelen met kropsla en haricots verts.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kalfsoesters van 125 gram
    • olie en boter
    • 4 grote morieljes, doormidden gesneden
    • 3 dl morieljevocht
    • 250 gram gerookt spek, in dobbelstenen
    • ½ winterwortel, in stukken
    • 1 prei, in stukken
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • schijf knolselderij, in dobbelstenen
    • paar takken tijm
    • 2 laurierbladeren
    • 8 jeneverbessen, gekneusd
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • 2,5 dl rode wijn
    • 2,5 dl kalsfond
    • 4 grote rosevalaardappelen
    • 1 kropsla, bladeren geplukt
    • 2 el crème fraîche
    • scheut olijfolie
    • peper en zout
    • 200 gram haricots verts
    • grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

      Voor de morieljesaus:

    1. Verhit olijfolie in een zware pan en zet het spek aan. Voeg vervolgens de rest van de groenten (behalve de knoflook en de boontjes) en de kruiden toe en zet eveneens aan. Voeg dan de knoflook toe en de rode wijn. Kook deze enigszins in en voeg de morieljejus en de fond toe. Laat 2 uur op laag vuur trekken en zeef de saus dan. Bind met wat maïzena.
    2. Voor de aardappelpuree

    3. Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Maak fijn met de pureeknijper en voeg crème fraîche en olijfolie, peper en zout toe zodat een smeuïge puree ontstaat. Roerbak de sla kort totdat deze smelt en voeg deze aan de puree toe.
    4. Voor de kalfsoesters:

    5. Bak de kalfsoesters rondom in circa 3 minuten en gaar ze daarna circa 15 minuten in een oven van 160°C. Blancheer de haricots beetgaar in ruim kokend water waaraan het zeezout is toegevoegd. Verwarm tenslotte de morieljehelften in wat boter op heel laag vuur.
    6. Serveer de oesters met morieljes, saus puree en boontjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren