Basilicumpolenta met saliesaus en slakken

    Basilicumpolenta met saliesaus en slakken

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hoofdgerecht van slakken met zelfgemaakte basilicumpolenta en saliesaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de polenta
    • 3,75 dl kippenbouillon
    • 1,25 dl room
    • 125 gram polentameel
    • bosje basilicum, gepureerd
    • peper en zout
    • Voor de saus
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, gesnipperd
    • stuk winterwortel in blokjes
    • 50 gram pancetta, in reepjes gesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 5 blaadjes salie fijngesneden
    • olijfolie
    • flinke scheut witte wijn
    • 2,5 dl kippenbouillon
    • Voor de slakken
    • 36 slakken
    • 100 gram roomboter
    • 1 teen knoflook, uit de knijper
    • sap van ½ citroen
    • paar takken peterselie, fijngehakt
    • zout en peper
    • stuk parmezaan, in krullen gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Fruit voor de saus de sjalot, knoflook, winterwortel, pancetta, tomatenpuree en de helft van de salie in olijfolie, blus dan af met de witte wijn en laat deze flink inkoken. Voeg dan de bouillon toe en laat de saus minstens een half uur trekken.
    2. Breng voor de polenta de kippenbouillon met de room aan de kook. Doe er dan onder voortdurend roeren het polentameel bij (pas op voor klonten). Laat dan al roerend nog circa drie minuten gaar worden op matig vuur. Meng dan van het vuur af de gepureerde basilicum erdoor en proef nog op peper en zout. Stort de polenta in een met plasticfolie beklede vorm en laat afkoelen.
    3. Maak van boter, peterselie, citroen en knoflook, zout en peper een kruidenboter. Proef nog op peper en zout.
    4. Haal voor het opdienen de polenta uit de vorm en snij hem in plakken. Bak ze mooi bruin in een pan. Bind de saus eventueel met wat maïzena en voeg dan de rest van de salie toe en laat deze nog even meetrekken.
    5. Bak de slakjes circa drie minuten in de kruidenboter. Serveer met de saus, gebakken polenta en garneer met krullen Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties