Zelfgemaakte babyvoeding: avocado

Zelfgemaakte babyvoeding: avocado

1keer bewaard
5min


11 personen hebben dit gemaakt

Het eerste hapje van een baby (tussen de 4 en 6 maanden) is vaak een groentehapje. Avocado wordt niet snel als eerste hapje gekozen, maar vinden baby's vaak wel erg lekker en het is heel makkelijk te maken. Je hoeft het niet te koken, zorg alleen dat de avocado op kamertemperatuur is.

Lientje Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten
Opbrengst: 2 -4 porties

  • 1 rijpe avocado
  • 20 ml melk (fles- of borstvoeding, géén koemelk), optioneel

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

  1. Een rijpe avocado geeft aan de bovenkant een beetje mee als je er op drukt en heeft lichtgeel (in het midden) tot lichtgroen vruchtvlees (aan de randjes) zonder bruine plekken.
  2. Snij de avocado met een scherp mes door de helft en laat de pit in 1 helft zitten. Schep de andere helft uit in een bakje, voeg de melk toe en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een glad papje.
  3. Bewaar de andere helft van de avocado met de pit er nog in (tegen het bruin worden), goed in plasticfolie gewikkeld in de koelkast en gebruik deze de volgende dag.

Tip

Om een baby aan de nieuwe voeding te laten wennen en te kijken of je baby er geen allergische reactie van krijgt, is de stelregel om steeds 1 nieuwe groente (of fruit) 2 of 3 dagen achter elkaar te geven. Je baby vindt pure avocado misschien meteen lekker, maar het kan ook zijn dat je baby er beter aan went als je het mengt met wat meer flesvoeding. Probeer het uit, na een paar dagen zul je zien dat het steeds beter gaat!

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

StefanieBackeljau
0

Mijn zoontje van 4 maanden vond het heel lekker ma ik het nog teveel over mocht ik het bewaren in de koel kast tot morgen mag dat niet das mijn vraag xxjes - 09 sep 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren