Zelfgemaakte babyvoeding: zoete aardappel

  Geef je baby voor de verandering eens zoete aardappel als groentehapje! Baby's vinden het vaak net zo lekker als wortel of andere 'zoete' groenten en het is ook nog eens erg gezond. Voeg geen zout of peper of andere kruiden toe. Ten eerste mag je dat bij baby's nog niet doen, maar het is ook nergens voor nodig, de zoete aardappel zit vol smaak!

  Lientje

  Noord-Holland, Nederland
  23 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 4 - 6 porties

  • 2 zoete aardappels
  • 20 ml melk (fles- of borstvoeding, géén koemelk), of kookwater, optioneel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:17min 

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Leg ze in een pan met water (tot halverwege de aardappels) en breng aan de kook. Laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de aardappel heel zacht is als je er met een vork in prikt.
  2. Doe de zoete aardappel in een maatbeker (of keukenmachine), voeg eventueel melk / kookwater toe en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een glad papje.
  3. Laat afkoelen en serveer de zoete aardappel lauw (niet heet!) of op kamertemperatuur.
  4. Het restant van de zoete aardappelpuree kun je goed invriezen! Vul bijvoorbeeld ijsblokbakjes met de puree, zodat je later het makkelijk per portie weer kunt laten ontdooien en opwarmen. Dek het bakje wel goed af in de vriezer, zodat er geen viezigheid in kan komen.

  Tip

  Om een baby aan de nieuwe voeding te laten wennen en te kijken of je baby er geen allergische reactie van krijgt, is de stelregel om steeds 1 nieuwe groente (of fruit) 2 of 3 dagen achter elkaar te geven. Je baby vindt zoete aardappel misschien meteen lekker, maar het kan ook zijn dat je baby er beter aan went als je het mengt met wat meer flesvoeding. Probeer het uit, na een paar dagen zul je zien dat het steeds beter gaat!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren