Kip kerrie met mandarijn

    Kip kerrie met mandarijn

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kipfilet met een heerlijke kerrie-roomsaus met mandarijntjes en amandelschaafsel. Ik serveer er altijd doperwtjes en rijst bij.

    Karianne Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr rijst
    • scheutje olie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 2 kleine kipfilets
    • pittige kerriepoeder, zout en peper, naar smaak
    • 1 pakje (200 ml) koksroom
    • 1 klein blikje mandarijnen op siroop, uitgelekt
    • handvol amandelschaafsel
    • 400 gr doperwtjes (diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    2. Bak de ui in een koekenpan met een scheutje olie even kort aan, tot ze glazig zijn. Haal de uien uit de pan.
    3. Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder, zout en flink wat peper. Bak de kipfilets in een scheutje olie rondom bruin aan, nog niet helemaal gaar.
    4. Voeg de koksroom toe aan de pan en flink wat kerriepoeder (tot de saus echt geel is). Proef steeds na het toevoegen of het al genoeg is.
    5. Voeg de uien weer toe aan de saus en schep ook de mandarijnenpartjes erdoor. Verwarm nog even goed door, niet laten koken, tot de kip helemaal gaar is.
    6. Bestrooi als laatste met (geroosterd) amandelschaafsel.
    7. Verwarm de doperwtjes en serveer met rijst en de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren