Vietnamese Phosoep met rundvlees

    Vietnamese Phosoep met rundvlees

    25keer bewaard
    1uur30min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Deze klassieke soep bestaat uit flinterdunne reepjes rundvlees met rijstnoedels gekookt in een runderbouillon met Oosterse kruiden. De soep wordt geserveerd in individuele kommen. Voor een phosoep met een meer authentieke smaak koopt u in een Aziatische supermarkt bouillonblokjes voor phosoep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3,5 liter runderbouillon
    • 1 grote ui, in ringen
    • 6 plakjes verse gember
    • 1 stengel citroengras
    • 1 kaneelstokje
    • 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
    • 500 gr entrecote, in flinterdunne plakjes
    • 225 gr taugé
    • 1 bosje verse (Thaise) basilicum, alleen het blad
    • 1 bosje verse munt, alleen het blad
    • 1 bosje verse korianderblad, fijngesneden
    • 3 verse groene chilipepers, in dunne schijfjes
    • 2 limoenen, in partjes
    • 1 pak (500 gr) droge rijstnoedels
    • hoisinsaus voor serveren
    • hot sauce voor serveren
    • vissaus voor serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een grote soeppan bouillon, ui, gember, citroengras, kaneel en peperkorrels aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan afdekken en 1 uur laten sudderen.
    2. Taugé, mint, basilicum en koriander met chilipeper en limoen over een schaal verdelen.
    3. De noedels 15 minuten in een afgedekte kom heet water zacht laten worden. Gelijke porties noedels over 6 aparte soepkommen verdelen met het rauwe vlees erop. De hete bouillon over de noedels en het vlees scheppen. De soepkommen serveren en een serveerschaal met garnering en sauzen op tafel zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren