Lamsfilet met auberginekaviaar

    Lamsfilet met auberginekaviaar

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hoofdgerecht van lamsfilet met auberginekaviaar, gedroogde parmaham en een lauwwarme peterseliedressing.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakken parmaham
    • 4 lamsfilets
    • peper
    • boter
    • Voor de auberginekaviaar
    • 2 kleine aubergines
    • olijfolie
    • 2 tenen knoflook, doorgesneden
    • 1 eetlepel kappertjes
    • rasp van een halve citroen
    • bosje peterselie, gehakt
    • 1 sjalot, fijngesneden en gestoofd
    • Voor de dressing
    • witte wijnazijn, naar smaak
    • 1 eetlepel kruidenmosterd
    • olijfolie, naar smaak
    • zout en peper
    • scheutje kalfsfond
    • flinke bos peterselie, blaadjes geplukt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Droog de plakken ham in een oven van 100°C gedurende 45 minuten.
    2. Snij de aubergines in dikke plakken doe er olijfolie overheen en bak ze in een oven van 220°C samen met de knoflook gaar. Snij de plakken dan in kleine stukjes en meng ze met de citroenrasp, sjalot, peterselie en kappertjes.
    3. De lamsfilet in een pan op middelhoog vuur aanbakken in boter en daarna 15 minuten laten rusten in een oven van 120°C.
    4. Maak ondertussen de dressing van azijn, olie, mosterd, zout en peper. Doe de blaadjes peterselie in een beker en voeg wat van de dressing toe. Pureer dit met een staafmixer en voeg het mengsel dan toe aan de dressing en verwarm deze licht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren