Gekarameliseerde pompoenpitten

    Gekarameliseerde pompoenpitten

    5keer bewaard
    1uur10min


    192 personen hebben dit gemaakt

    De perfecte zoete en pittige snack voor onderweg of thuis. De pompoenpitten worden eerst in de oven gebakken, daarna gekarameliseerd in een koekenpan, en tenslotte door heerlijke kruiden geroerd. Je kunt deze pitten ook heel goed in salades of soepen serveren. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel komijn
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen gember
    • 1 snufje cayennepeper
    • 130 gr rauwe, hele pompoenpitten, schoongespoeld en gedroogd
    • bakspray of olie, om mee in te vetten
    • 2 theelepels zout, of naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 35min afkoelen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C / gasovenstand 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Roer in een grote kom 3 eetlepels suiker, de komijn, kaneel, gember en cayennepeper samen, zet opzij.
    3. Leg de gewassen en gedroogde pompoenpitten op de voorbereide bakplaat, bedek ze met een laagje bakspray en bestrooi ze naar smaak met zout. Bak de pitten 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en roer er de geroosterde pompoenpitten door samen met 2 eetlepels suiker. Bak al roerende tot de pitten mooi bedekt raken met een laagje suiker, na 2 tot 3 minuten. Schep de gekarameliseerde pompoenpitten door de kom met het suiker-kruidenmengsel, meng goed en laat afkoelen.

    Video

    Gekarameliseerde pompoenpitten
    Gekarameliseerde pompoenpitten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren