Eenvoudige romige mosterdsaus

    Eenvoudige romige mosterdsaus

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een makkelijke zelfgemaakte mosterd saus gemaakt met Franse Dijon mosterd en crème fraîche. Serveer met varkensvlees, kip of verse worst. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 1 1/2 eetlepel bloem
    • 150 ml kippenbouillon
    • 150 ml crème fraîche
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de boter in een hete koekenpan. Voeg de uien toe en bak al roerende tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de bloem toe. Bak en roer gedurende 1 minuut.
    3. Begin geleidelijk de bouillon toe te voegen. Doe dit onder voortdurend roeren. Voeg zo alle bouillon toe. Breng het aan de kook zodat de saus iets dikker wordt.
    4. Roer de crème fraîche erdoor, gevolgd door de mosterd en kruiden. Serveer de saus en geniet!

    Tip:

    Voor de meeste smaak, bak je eerst je uitgekozen stukje vlees en gebruik je dezelfde pan om de saus te maken.

    Video

    Eenvoudige romige mosterdsaus
    Eenvoudige romige mosterdsaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren