Rice Krispie® spookjes

  (1)
  2 uur 25 minuten

  Een op en top Amerikaans recept (rice krispie treats) in een speciaal jasje voor Halloween! Snoep gemaakt van gepofte rijst en spekjes, gedecoreerd in de vorm van een spookje.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Opbrengst: 24 spookjes

  • 200 gr marshmallows (witte spekjes)
  • 80 gr boter
  • 140 gr Kellogg's Rice Krispies® of andere ontbijtgranen van gepofte rijst
  • 200-300 gr witte chocola
  • mini chocolate chips (of ander strooisel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur25min 

  1. Bedek een bakplaat met opstaande randen met bakpapier.
  2. Smelt de marshmallows met de boter in de magnetron op laag vermogen, in intervallen van 30 seconde, roer door na elk interval. Het mengsel moet er glad uitzien.
  3. Doe de rice krispies in een schaal en schenk hier het marshmallow-botermengsel over. Meng goed tot alle rice krispies bedekt zijn. Schep het mengsel nu in de bakplaat en druk lichtjes aan met de achterkant van een metalen lepel om het egaal te maken. Laat 30 minuten afkoelen tot het stevig is, maar je het nog wel kunt snijden.
  4. Til met behulp van het bakpapier uit de bakplaat en snij in 24 rechthoekige stukken. Maak een uiteinde een beetje rond (hoofd van het spook) en steek in het andere uiteinde een lollystokje. Leg ze op het bakpapier en laat ze nog eens 30 minuten verder stevig worden.
  5. Smelt de witte chocolade en dip hier de spookjes tot halverwege in. Druk er 2 mini chocolate chips in als ogen. Laat de chocola uitharden voordat je ze serveert.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)