Kruidige gemberkoekjes

    Kruidige gemberkoekjes

    1keer bewaard
    37min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke gemberkoekjes met een snufje kaneel en nootmuskaat voor die extra kruidige smaak! Een lekker koekje voor de herfstmaanden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 45 koekjes

    • 550 gr bloem
    • 4 theelepels baksoda
    • 2 theelepels kaneel
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel zout
    • 170 gr shortening (of margarine)
    • 170 gr (room)boter
    • 400 gr suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 8 theelepels suikerrietmelasse (of keukenstroop)
    • kristalsuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat in.
    2. Meng bloem, baksoda, kaneel, gember, kruidnagel en zout in een kom. Zet apart.
    3. Klop in een andere kom de shortening (of margarine), boter en 400 gr suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, blijf mixen en voeg als laatste de melasse (of stroop) toe.
    4. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en mix tot het goed gemengd is.
    5. Vorm balletjes van 2,5 cm doorsnee en rol ze vervolgens door de kristalsuiker en leg ze op de ingevette bakplaat, een aantal centimeter van elkaar af.
    6. Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze stevig en goudbruin zijn. Laat za afkoelen voor je ze serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren