Walnootmuffins

    (16)

    Heerlijke, vetarme volkorenmuffins met walnoot, nootmuskaat en vanille.


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr witte bloem
    • 100 gr volkorenmeel
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 dessertlepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 225 gr magere yoghurt
    • 225 ml halfvolle melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 50 gr gehakte walnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem en volkorenmeel vermengen met suiker, baksoda, bakpoeder, zout en nootmuskaat. In een aparte kom yoghurt, melk en vanille vermengen. De vochtige ingrediënten door de droge scheppen en grof vermengen. De walnoot erdoor scheppen en het beslag over de ingevette bakvorm verdelen.
    3. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en de muffins erin laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties