Walnootmuffins

Heerlijke, vetarme volkorenmuffins met walnoot, nootmuskaat en vanille.

Laura M.

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 100 gr witte bloem
  • 100 gr volkorenmeel
  • 100 gr suiker
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 dessertlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 225 gr magere yoghurt
  • 225 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gr gehakte walnoot

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor 12 muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
  2. In een grote kom bloem en volkorenmeel vermengen met suiker, baksoda, bakpoeder, zout en nootmuskaat. In een aparte kom yoghurt, melk en vanille vermengen. De vochtige ingrediënten door de droge scheppen en grof vermengen. De walnoot erdoor scheppen en het beslag over de ingevette bakvorm verdelen.
  3. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De bakvorm op een rooster zetten en de muffins erin laten afkoelen.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties