Gebakje van karamelpeer met vanillesaus

    Gebakje van karamelpeer met vanillesaus

    3keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gebakje van karamelpeer met perzikcrème en vanillesaus geserveerd tussen knapperige laagjes filodeeg.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de vanillesaus
    • 2 eidooiers
    • 75 gram suiker
    • 1 vanillestok
    • 1,5 dl room
    • Voor de karamelperen
    • 110 gram suiker
    • 2 dl dessertwijn
    • 2 peren
    • water
    • Voor het gebakje
    • filodeeg
    • 1 losgeklopt ei
    • poedersuiker
    • Voor de perzikcrème
    • 300 gram crème fraȋche
    • perziklikeur
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

      De vanillesaus:

    1. Voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker dik en schuimig kloppen. De room met de opengesneden vanillestok tegen de kook aanbrengen en 20 minuten laten trekken op laag vuur. Dan het vanillemerg er met de botte kant van een keukenmes uitschrapen en weer aan de room toevoegen. De room met het dooiermengsel mengen en au bain marie tot een saus kloppen.
    2. De karamelperen:

    3. 110 gram suiker in een zware pan amberkleurig laten worden en afblussen met de dessertwijn. De peren schillen, halveren en het klokhuis eruit snijden.
    4. De peren in de karamel leggen en zoveel water toevoegen dat zij net onder staan. Op vrij hoog vuur garen. De peren eruit nemen en de karamel inkoken. Dan de karamel laten afkoelen.
    5. Het gebakje:

    6. Van het filodeeg rondjes uitsteken van 8 cm doorsnee, deze instrijken met losgeklopt ei, er poedersuiker over strooien en twee rondjes tot een koekje aan elkaar plakken. Beide buitenzijden instrijken met ei en bestrooien met poedersuiker. Afbakken in een oven van 175°C. Houd dit in de gaten, want ze kunnen snel te bruin worden. Haal ze na een paar minuten uit de oven als ze goudbruin zijn gekleurd.
    7. De perzikcrème:

    8. De crème fraiche met de likeur en poedersuiker naar smaak opkloppen met de mixer.
    9. Begin met een laagje room, leg daarop een peer en een flensje en maak zo laagjes. Eindig met een knapperig flensje, bestrooi met poedersuiker en besprenkel met karamel. Serveer met de vanillesaus eromheen gegoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren