Pompoencake met kokos

    Pompoencake met kokos

    7keer bewaard
    1uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Amerikaans recept voor 'pumpkin bread' met geraspte kokos en pecannoten. Een goed recept voor in de herfst als er verse pompoen verkrijgbaar is. Zelf pompoenpuree maken is niet moeilijk en wel zo lekker!

    Gina Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pompoencake

    • 125 gr kristalsuiker
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 120 ml zonnebloemolie
    • 2 eieren
    • 215 gram pompoenpuree
    • 225 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels koekkruiden
    • 80 ml water
    • 35 gram geraspte kokos
    • 50 gram gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
    2. Mix suiker, olie en eieren tot een romig en glad mengsel. Mix de pompoenpuree erdoor. Voeg bloem, zout, kruiden en dan het water toe. Schep dit door het beslag tot het net gemengd is. Meng dan de kokos en pecannoten erdoor. Shenk het beslag in de ingevette cakevorm.
    3. Bak de cake in ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Een satéprikker in het midden van de cake gestoken moet er schoon uit komen.

    Pompoenpuree

    Pompoenpuree kun je in sommige delicatessewinkels in blik krijgen, maar je kunt het ook zelf maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Goed recept voor pompoencake! de kokos is niet te overheersend en door de pompoenpuree blijft de cake lekker smeuïg. Echt heerlijk! - 19 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren