Brood zonder kneden

    Brood zonder kneden

    11keer bewaard
    15uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik deze techniek om een knapperig brood te maken dat een beetje wachten, maar zeer weinig inspanning vergt. De langzame rijzing garandeert een heerlijk brood dat makkelijk te maken is, maar toch smaakt als een ambachtelijk brood. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 brood (650 gr)

    • 420 gr tarwebloem
    • 1 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel droge gist
    • 350 ml lauwwarm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 14uur rijzen  ›  Klaar in:15uur 

    1. Meng alle droge ingrediënten in een kom en zorg dat de gist en het zout goed door de bloem worden verspreid. Voeg het lauwwarme water toe en meng met de hand tot het goed gemengd is.
    2. Bedek de kom met plasticfolie en laat tenminste 12 uur maar niet langer dan 24 uur rusten (de tijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, ongeveer 21°C is ideaal).
    3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Maak een platte langwerpige vorm en vouw de zijkanten over elkaar naar binnen. Dek losjes af met plasticfolie en laat 15 minuten rusten.
    4. Vorm het deeg voorzichtig tot een bal. Dek af met een doek en laat 2 uur rijzen.
    5. Zet een vuurvaste gietijzeren pan met een zware deksel in de oven om voor te verwarmen. Verwarm de oven voor op 230°C / gasovenstand 8 en doe dit met de pan in de oven.
    6. Haal de hete pan uit de oven en leg het deeg voorzichtig in de hete gietijzeren pan en dek af met het deksel. Bak 45 minuten en verwijder het deksel tijdens de laatste 15 minuten.

    Video

    Brood zonder kneden
    Brood zonder kneden

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    Ik heb de ingredienten precies zo toegepast zoals het in het recept staat maar na 23 uur was het deeg nog slap en niet kneedbaar. De temp: in huis is 20,4 graden. Wat doe ik dan verkeerd? - 08 okt 2015

    Nanda
    van
    2

    Perfect recept! Werkt elke keer. Supermakkelijk om te maken, het vergt alleen wat tijd en planning. Maar ik ben om, ik maak dit brood heel vaak! - 14 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren