Spaanse chorizo

  (3)
  2 uur

  Verse Spaanse chorizo uit eigen keuken! Gebruik deze chorizoworst ​​in al je favoriete Spaanse gerechten, evenals in een macaronischotel, op een pizza, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk ook de video van dit recept!


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 8 tot 10 worsten

  • 1 kilo varkensschouder, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 200 gr varkens rugspek, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel rode chilipepervlokken
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 varkensdarm

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur 

  1. Leg zowel het varkensvlees en het varkens rugspek in de vriezer gedurende 30 minuten. Leg ook de vleesmolen in de vriezer, want dit zal het fijnmalen van het vlees makkelijker maken.
  2. Stop het gedeeltelijk bevroren vlees en vet in de koude vleesmolen voorzien van de middelste plaat. Meng het gehakt met de knoflook, kruiden en wijn. Meng goed met de hand gedurende 2 tot 3 minuten, totdat het mengsel een egaal geheel wordt. Dek af met plasticfolie en zet 1 uur tot een hele nacht in de vriezer.
  3. Week de varkensdarm in koud water gedurende 30 minuten. Spoel de darm van binnen uit door het wijde uiteinde van een kleine trechter tegen de kraan aan te houden en een uiteinde van de darm over de trechter te schuiven. Houd de darm met één hand goed vast om de trechter en zet met de andere hand de kraan iets open en laat zo voorzichtig koud water door de darm lopen. Het voordeel hiervan is dat overtollig zout wordt verwijderd en de darm goed opengaat, wat het vullen straks makkelijker maakt.
  4. Maak een middelgrote trechter aan de vleesmolen vast (of gebruik een worstvuller met een middelgrote trechter) en trek voorzichtig de hele varkensdarm over de trechter. Duw het vleesmengsel door de trechter, maar stop zodra het vleesmengsel uit de trechter komt. Maak een knoopje in het uiteinde van de darm. Duw dan de rest van het vleesmengsel door de trechter en vul de darm, terwijl je de worst met je andere hand ondersteunt. Eenmaal klaar, leg je weer een knoopje in de darm.
  5. Draai de worstjes verschillende keren rond om ze in de gewenste lengte te verdelen. Wissel de draairichting bij elk worstje af (draai de éne keer linksom en bij het volgende worstje rechtsom, etc).
  6. Prik met een dunne metalen prikker 2 tot 3 kleine gaatjes in elk worstje, zodat er tijdens het bakken lucht kan ontsnappen.
  7. Bak ze zoals gewenst, bewaar ze tot 3 dagen in de koelkast, of 3 maanden in de vriezer.

  Video

  Spaanse chorizo
  Spaanse chorizo

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (3)