Slowcooker chili, hot and spicy

    Slowcooker chili, hot and spicy

    5keer bewaard
    8uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik geniet erg van chili, en nu ik eindelijk een slowcooker heb ben ik gaan werken aan een recept dat echt lekker is en bijna niet kan mislukken. Ik presenteer jullie.... Chili

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 liter

    • 1 pond gehakt (runder)
    • 1 groene paprika
    • 1 flinke ui
    • 1 chilipeper
    • 1 sjalot
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 kleine blikjes tomatenpuree
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 1 pakje frito (gefrituurde tomaat)
    • 1 blikje cannellini bonen
    • 2 blikjes kidneybonen
    • 1 blikje mais
    • handjevol champignons (optioneel)
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 0,5 theelepel gedroogde peterselie
    • 0,75 theelepel gedroogde basilicum
    • 0,75 theelepel gedroogde oregano
    • 0,25 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel zeezout (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur20min 

    1. Snij de Paprika in grove stukken en eventueel de champignons in plakjes. Doseer alvast het kruidenmengsel en zet het apart. Pak een vergiet en doe hier de blikjes bonen en mais in. Veel vocht zal wegdruipen en wat aan de boontjes blijft plakken mag mee de cooker in. Snij nu de chili fijn en het sjalotje in dunne ringetjes.
    2. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een eetlepel olie. Zodra het heet genoeg is bak je de chili en de sjalot totdat de sjalot een beetje bruin begint te worden. Voeg daarna het gehakt toe en rul het bruin. Als alles mooi bruin is mag het in de slowcooker.
    3. Als het gehaktmengsel in de cooker zit, pers je de teentjes knoflook erboven uit. (Als je knoflook vroeg toevoegt, verliest het kracht en smaak; hetzelfde geldt voor ui)
    4. Strooi het kruidenmengsel over het gehakt heen en snij daarna de ui in stukken of ringen en leg deze erop, gevolgd door de paprika (en eventuele champignons) en smeer de tomatenpuree hierover als een afdekkend laagje. Het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om alles te dekken, maar dat is Okay.
    5. Strooi de boontjes en mais hierover en open het blikje met tomatenblokjes en dek het weer zoveel mogelijk af. Als laatste gebruik je de frito om te zorgen dat het tomatendekentje echt alles dekt.
    6. Deksel op de cooker, zet het ding op laag en ga een uur of acht andere dingen doen. Roer daarna alles nog een keer door en eet smakelijk.
    7. Als alles goed is gegaan heb je ongeveer drie liter heerlijke chili. Een beetje pittig, zoet en blijft lekker lang nabranden in je mond. Mocht het toch te pittig zijn, gebruik zuivel om het gevoel in je mond te blussen

    Tip

    Serveertip: Chili gaat altijd hand in hand met oude geraspte kaas. Serveertip: Strooi een bosuitje in ringetjes over de chili heen. Erg lekker en heel decoratief. Serveertip: NACHO CHIPS!!!!! :D Variatietip: Gebruik ook eens ander gehakt als rund, bijvoorbeeld kipgehakt of de vega bende van de super. Variatietip: Vervang het tweede blikje kidneybonen eens met een ander soort boon. Waarschuwing: Bonen staan niet voor niets bekend als “the fruit that makes you toot”

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren