Rozijnenbrood met noten uit de broodbakmachine

    Rozijnenbrood met noten uit de broodbakmachine

    2keer bewaard
    3uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zacht brood met rozijnen en noten. Ik maak het deeg meestal in de broodbakmachine, maar bak het brood dan af in de oven. Uiteraard kun je het ook helemaal in de broodbakmachine maken.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 rozijnenbrood

    • 200 ml melk
    • 50 gr boter, in blokjes
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 320 gr bloem
    • 20 gr glutenmeel
    • 10 gr volkorenmeel (of emmer/rogge/lijnzaad...)
    • 20 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • Snufje zout
    • 150 gr rozijnen
    • Zakje (7g) gist
    • 50 gr gehakte pecannoten of walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe de melk, blokjes boter en losgeklopte eieren onderin de pan van de broodbakmachine.
    2. Meng bloem, glutenmeel, volkorenmeel, bruine basterdsuiker, kaneel, zout, rozijnen door elkaar en doe dit op de natte ingrediënten in de broodbakmachine.
    3. Maak een kuiltje in het meel en strooi hierin de gist.
    4. Zet de machine op de stand voor een zoet brood en zet direct aan (geen timer gebruiken in verband met de bederfelijkheid van melk en eieren).
    5. OF: zet de machine op de stand voor deeg (dit duurt gemiddeld 1 1/2 uur). Haal het deeg uit de pan, kneed losjes door en leg in een ingevet en bebloemd bakblik voor brood. Laat het brood nu nog op een warme plaats ongeveer 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Als je er op klopt, moet het hol klinken. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren