Pompoenjam met gember

    Pompoenjam met gember

    3keer bewaard
    9uur


    28 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb pompoenjam altijd lekker gevonden, maar dit recept is mijn favoriet. Je kunt besluiten om de gember weg te laten en alleen de citroen toe te voegen, maar naar mijn mening maakt de gember het heel bijzonder. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 potten van 500 gr

    • 1 pompoen, ongeveer 1 kilo vruchtvlees
    • 1 kilo suiker
    • 1 citroen
    • 1 stukje gemberwortel van 5 tot 7 cm, gepeld en geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur rusten  ›  Klaar in:9uur 

    1. Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Weeg 1 kilo vruchtvlees af.
    2. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 1 tot 2 cm of snij het Julienne met een mandoline. Doe de pompoen samen met de suiker in een grote pan en laat het één nacht staan.
    3. Snij de citroen in stukken en verwijder de pitten. Maal de citroen met de schil fijn in een keukenmachine.
    4. Zet de pan met de pompoen op hoog vuur en roer de citroen en gember erdoor.
    5. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken, onder regelmatig roeren, tot het mengsel dik wordt. De pompoen hoort doorzichtig te worden, maar behoud zijn vorm. Stamp het mengsel fijn tot de gewenste textuur met een aardappelstamper. Laat stukjes achter in de jam als dat je voorkeur heeft. Schep de hete jam in hete gesteriliseerde potten en draai de potten dicht.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Video

    Pompoenjam met gember
    Pompoenjam met gember

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren