Mascarponemousse met frambozen

    Mascarponemousse met frambozen

    2keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mascarponemousse met frambozenlikeur, geserveerd met frambozen, bramen en bosbessen.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eidooiers
    • 60 gram poedersuiker
    • scheut frambozenlikeur
    • 2 blaadjes gelatine, opgelost in warm water
    • 150 gram mascarpone
    • 150 ml slagroom, stijfgeklopt
    • 200 gram frambozen (en eventueel ander fruit zoals bramen en bosbessen)
    • 100 gram suiker
    • 100 ml water
    • citroensap
    • scheut frambozenlikeur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De eidooiers met de poedersuiker en een scheut likeur au bain marie dik kloppen. Dit mengsel samen met de opgeloste gelatine door de mascarpone spatelen en er dan de slagroom al spatelend aan toe voegen. In de koelkast laten koelen.
    2. Maak van suiker en water een stroopje, voeg frambozen toe en laat een half uur trekken. Zeef deze massa en laat afkoelen. Breng op smaak met likeur en citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren