Ribeye met zuurkool en bearnaise

    Ribeye met zuurkool en bearnaise

    1keer bewaard
    1uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een winters hoofdgerecht van ribeye steak met zuurkool en bearnaisesaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gram ribeye
    • Voor de zuurkool
    • olijfolie
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 600 gram zuurkool
    • 150 ml witte wijn, liefst dessertwijn
    • 1 klein gesneden appel
    • 10 peperkorrels
    • 5 jeneverbessen
    • 1 plak ham, in blokjes
    • Voor de saus
    • 150 gr geklaarde boter
    • 1 grote sjalot, gesnipperd
    • 1 glas witte wijn
    • 2 eetlepels fijngehakte dragon
    • 8 zwarte peperkorrels gekneusd
    • 3 eetlepels witte wijnazijn
    • 2 eidooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Doe wat olijfolie in een pan en bak daarin de sjalotten totdat zij enigszins kleuren. Voeg dan de zuurkool toe samen met de appel, de peperkorrels en de jeneverbessen. Voeg tevens de ham toe en de witte wijn. Leg een deksel op de pan en laat minstens 1 ½ uur garen op heel laag vuur (vlamverdeler)
    2. Het vlees ondertussen rondom bruin bakken in een koekenpan met boter en daarna in een oven van 100°C garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 60°C.
    3. Voor de saus:

    4. Voor de saus de boter klaren door deze zachtjes te verhitten totdat het eiwit komt bovendrijven. Dit er voorzichtig afscheppen. Laat vervolgens in een zware pan de sjalot, dragon, peperkorrels en wijn en wijnazijn inkoken tot eenderde. Neem de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe. Zet weer op heel laag vuur en klop tot een wat gebonden saus. Voeg dan de boter geleidelijk en in een dun straaltje toe tot een gladde en dikkere saus.
    5. Serveer de ribeye met de zuurkool en de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren