Een dessert van zomervruchten (zoals aardbeien, kersen, perzik en sinaasappel), geserveerd met mangosaus en zelfgemaakt romig vanilleijs (gemaakt met een ijsmachine).
poedersuiker of fijngesneden muntblaadjes, ter garnering
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 10min › Bereiding: 1uur › Extra tijd: 4uur in de diepvries › Klaar in:5uur10min
Snij de vanillestokken over de lengte half open. Breng de melk en de room samen met de vanillestokken aan de kook en laat 20 minuten trekken op laag vuur.
Klop de eidooiers met de suiker romig.
Schraap met de botte kant van een keukenmesje het merg uit de vanillestokken en voeg het aan het hete melkmengsel toe en roer dit door de eidooiercrème. Roer het geheel nu au bain marie tot een wat dikker mengsel. Laat afkoelen en draai er ijs van in een ijsmachine.
Laat de suiker oplossen in de dessertwijn en koel af. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken. Pureer het met de dessertwijn en zeef de saus eventueel. Warm de zomervruchten eventueel op in de mangojus.
Maak het bord op met de vruchten de jus, het ijs en bestrooi op het laatst met poedersuiker of fijngehakte muntblaadjes.