Mexicaanse chili

    Mexicaanse chili

    5keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Mijn recept voor Mexicaanse chili con carne waaraan ik altijd veel verschillende kruiden toevoeg, omdat ik de potjes toch in huis heb. Mocht je bepaalde kruiden niet in huis hebben, niet erg, het luistert niet nauw. Maak je eigen kruidenmengsel, maar pas op met de scherpe kruiden, het kan gauw erg pittig worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pond gehakt
    • 4 uien, in stukjes
    • 1 blik bruine bonen
    • 1 klein blik chilibonen
    • een paar verse tomaten
    • 1 grote prei, in ringen
    • 1 paprika, in stukjes
    • 1 winterwortel, in stukjes
    • 2 tenen knoflook
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 komkommer, in kleine stukjes
    • 3 kleine blikjes tomatenpuree
    • 1 blikje maiskorrels
    • 1 blik ananas, in stukjes
    • Voor de kruiden
    • chilipoeder, naar smaak
    • paprikapoeder, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak
    • oregano, naar smaak
    • basilicum, naar smaak
    • snufje thijm
    • snufje kervel
    • snufje selderij
    • snufje marjoraan
    • snufje bonenkruid
    • snufje cayennepeper
    • scheut ketjap manis
    • hot pepper sauce, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Algemene tip voordat je begint: gebruik al het vocht uit alle blikken en voeg zo nodig nog water toe. De chili moet vrij nat zijn.
    2. Bak het gehakt rul in boter. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg daarna de stukjes prei, wortel, paprika en knoflook toe en bak een paar minuten mee tot ze zacht zijn.
    3. Voeg de stukjes verse tomaat, komkommer en mais toe en bak een paar minuten mee.
    4. Snij de gepelde tomaten uit het blik fijn en giet ze met hun sap in de pan erbij. Giet de bonen met hun sap er ook bij. Verwarm een paar minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en breng de chili op smaak met de kruiden.
    5. Roer als laatste de stukjes ananas erdoor en verwarm ze mee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Een hele (grote) pan vol. Dit is echt smullen. Snij de verse groenten in kleine stukjes. Voeg gerust extra blik(ken) bonen toe. - 28 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren