Easy lasagne

    Easy lasagne

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn recept voor een eenvoudige lasagne met gebruik van een pakje voor de lasagnesaus en veel verse groenten en rundergehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 prei, in ringen
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 pak voorgekookte lasagnevellen
    • 1 pak mix voor lasagnesaus (van Honig)
    • 1/2 liter halfvolle melk
    • 1/2 liter water
    • beetje boter
    • 200 gr geraspte licht-belegen kaas
    • 1 klein zakje Parmezaanse kaas (40 gr)
    • Voor de kruiden
    • snufje basilicum
    • snufje oregano
    • snufje kervel
    • snufje selderij
    • snufje marjoraan
    • zout en witte peper (optioneel)
    • snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Ovenschaal insmeren met een beetje boter. Gehakt rul bakken met de peper, zout en de kruiden.
    3. Uien in stukjes erbij, knoflook erbij. Prei en paprika's in stukjes erbij. Pak gezeefde tomaten erdoor. Laat het geheel goed pruttelen.
    4. Meng de lasagnemix met water en melk (zie pak) en voeg deze lasagnesaus toe aan de pan. Laat het geheel een paar minuten heel zachtjes koken.
    5. Kook ondertussen de lasagnevellen voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    6. Zet de ingesmeerde ovenschaal klaar en leg lasagnevellen op de bodem van de schaal. Daarna: saus, laag geraspte licht-belegen kaas (de helft), laag vellen, laag saus, laag licht-belegen kaas (andere helft), laag vellen, de rest van de saus en dan de 40 gr geraspte Parmezaanse kaas.
    7. Zet dit geheel zo'n 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip:

    Laat de lasagne 10 minuten afkoelen voor het aansnijden, dan is deze steviger geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren