Uientaart met kaas en noten

    Uientaart met kaas en noten

    2keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vegetarische hartige taart met bladerdeegkorst en een romige vulling met stukjes ui, noten en kaas. Soms als ik restjes gekookte aardappelen heb, voeg ik die ook toe aan de vulling.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 2 uien
    • 50 gr boter
    • 4 eieren
    • 1 bakje (125 ml) crème fraîche
    • 100 ml melk
    • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
    • 100 gr cashewnoten
    • 150 gr geraspte belegen kaas
    • 2 gekookte geschilde aardappelen, in plakjes (optioneel)
    • handje paneermeel
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Vet een springvorm in met boter en bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg.
    3. Snij de uien in ringen en bak ze in een koekenpan met boter op laag vuur glazig en lichtbruin. Voeg eventueel ook de plakjes aardappelen toe als je deze toevoegt.
    4. Klop in een kom de eieren, crème fraîche, melk , zout, peper en bieslook samen. Voeg de helft van de geraspte kaas toe, roer, en voeg ook de noten en het uimengsel toe. Roer en giet dit mengsel in de bakvorm. Bestrooi met de rest van de kaas en een handje paneermeel.
    5. Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven. Je kunt de laatste 5 minuten de oven op grillstand zetten zodat er een mooi bruin korstje op komt.
    6. De taart kun je warm of koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren