Zuurkoolschotel met kalkoen en aardappelpuree

    Zuurkoolschotel met kalkoen en aardappelpuree

    1keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gegratineerde zuurkool-kalkoenschotel met aardappelpuree voor 4 personen. Je kunt als alternatief ook nasi/bamivlees voor dit recept gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 zakje zuurkool, uitgelekt
    • 300 gr kalkoen of nasi/bamivlees
    • 1 eetlepel goulashkruiden
    • 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 2 theelepels karwijzaad
    • 50 ml half zoete witte wijn
    • 200 ml melk (voor de aardappelpuree)
    • 1 pakje kant-en-klare aardappelpuree (bijv. van Maggi)
    • 1 kleine banaan, in plakjes
    • ananasstukjes, naar wens
    • 1 zakje Parmezaanse kaas, voor het gratineren
    • 1 eetlepel sesamzaadjes (voor op de kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verwarm genoeg melk om de kant-en-klare aardappelpuree te maken (waarschijnlijk rond de 200 ml, zie verpakking).
    3. Kruid het vlees met de goulashkruiden. Bak in een pan het vlees gaar en goudbruin in de zonnebloemolie. Voeg de stukjes paprika toe en bak een paar minuten mee, samen met het karwijzaad. Blus af met de wijn.
    4. Doe het vleesmengsel, de zuurkool en het fruit in een lage ovenschaal met een inhoud van ongeveer 2 liter. Dek af met de aardappelpuree en leg bovenop een laag kaas en sesamzaadjes. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren