Rösti plaat

    Rösti plaat

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke aardappel rösti plaat uit de oven die bij elk gerecht een aanvulling is.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gram rösti naturel uit het vriesvak
    • 250 gram spekblokjes
    • 250 gram prei
    • 4 eieren
    • 2 volle eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de spekjes licht aan in een koekenpan (zonder boter of olie).
    2. Snij de prei in dunne ringen van ongeveer 2 mm en was eventueel zand eraf. Je kunt ook voorgesneden prei gebruiken.
    3. Doe de rösti vanuit de vriezer in een grote mengkom en meng de spekjes met braadvocht en de prei door de rösti.
    4. Voeg de eieren toe en meng deze door de rösti.
    5. Voeg nu de bloem toe en meng deze door het mengsel.
    6. Neem een bakblik van ongeveer 35 bij 25 en bedek de bodem met bakpapier. Je kunt ook de bakplaat van de oven gebruiken.
    7. Verdeel het rösti mengsel gelijkmatig in het bakblik zodat je ongeveer een 1 cm dikke laag krijgt.
    8. Verwarm de oven op 220 graden en bak de rosti plaat in 25-30 min gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren